比思論壇

標題: *更新到第六天* 追星中村俊輔 角館 乳頭溫泉 十和田湖 弘前 作並遊 - 日本 [打印本頁]

作者: LINUS    時間: 2010-9-2 15:22
標題: *更新到第六天* 追星中村俊輔 角館 乳頭溫泉 十和田湖 弘前 作並遊 - 日本
抄左咁多個遊記, 終於要交功課啦 (又幾應景, 今次搭cx就係睇逃學威龍)
今次好多謝各網友的遊記, 等小弟可以順利完成此旅程
特別鳴謝mikasa師姐, 兩隻小豬嘜師姐, 大數字燈籠師兄, A得得超人師兄, 紅藍雙俠企鵝師兄的意見 (排名不分先後)
及今次旅程有喜有悲, 天氣不好, 但都有多貴人相助, 之後會交待
唔好講咁多, 去相
不過今次的相片有很多都出現手震問題, 及有半年沒有拍影 (set錯好多野), 所以不是太多照片可登出, 實在差劣, 請見諒

第一天 香港 – 東京, 天陰
近年雖到過東京數次, 但都沒有到過六本木MID TOWN, 所以今次的起心肝, 到池袋放下行李後, 便出發! (以免之後利用所有時間血拚又刪除此景點)

行到咁上下, 真係幾餓, 所以叫左set扒食, 唔係和牛, 不過好好食, 可能太餓 (因全日只食了飛機餐)

係惠比壽轉車時影的

今晚住這一間酒店

木村+林志玲 今晚上演第一集

作者: 合桃    時間: 2010-9-2 15:45
正 !  

支持分享 "
作者: kamkamkam    時間: 2010-9-2 18:00
日本東北真係令人心曠神怡!加上師兄既靚相「加乘」"令我好想去呀!
作者: LINUS    時間: 2010-9-2 19:02
哈哈哈.....師兄e日又幾攪野喎
作者: 合桃    時間: 2010-9-2 19:42

今次真係出門遇貴人 好開心呀 果次我倆公婆截咗五,六架車先攪定,基本上都有三,四架車停下來睇睇乜樹
但一係唔夠坐,一係車上兩三個都係老人家(明白老人家ga驚誡性係高D)  
最後遇上個貴人,我估佢可能做工程或地質勘察之類(成架四驅都係架生),
佢仲要搬開好多雜物俾我哋上車  實在大好人一個  
作者: LINUS    時間: 2010-9-2 19:59

坐警車自遊行,真係第一次見 其實我咁大個人都係第一次坐警車, 仲要係日本....
作者: 合桃    時間: 2010-9-2 20:28

坐警車自遊行,真係第一次見 師兄勁呀!
作者: kamkamkam    時間: 2010-9-2 22:29

青森天氣真係好差?師兄你心情如何? 心情低落..... 像現在...
作者: 合桃    時間: 2010-9-2 22:43

師兄,你返你未呀?
掛住睇WORLD CUP?
等待你........回來 唐老鴨
world up 只一心看日本隊賽事

不好意思 心中有結解不開 情緒低落....
稍后才再更新 望見諒

作者: kamkamkam    時間: 2010-9-2 22:47
thank you
作者: kamkamkam    時間: 2010-9-2 23:20

Ching

同名將比較, 會唔會覺得幸福小小呢??? 名將未食過呀...
作者: kamkamkam    時間: 2010-9-2 23:24
快d post埋其他女仔上泥啦(心急人上)
你影相影得好令  
作者: LINUS    時間: 2010-9-2 23:25
師兄, 你個遊記好正呀!!

曾經都試過係日本(扎晃)坐順風車, 果次因為搵唔到地鐵站問路!
果位兄臺好好人, 見我地一行4人攞住好多戰利品就車我地去地鐵站, 我地後尾請佢食朱古力佢都唔要...感覺真係好好, 相隔都有8年, 我到而家仲好記得呢次好warm 嘅經歷!!

ps: 希望師兄日日都happy啦!!當唔開心時諗吓呢d經歷啦!!就會記得呢個世界仲有好多開心事!!
&
你影相影得好靚!!
作者: kamkamkam    時間: 2010-9-2 23:55
對不起 大家…… 遲了很多
第四天 下半部份 弘前 à 八戸

到了弘前

大蘋果歡迎我

係觀光案內所取過資料後, 便出發去蘋果公園, 搭巴士, 但唔係呢架

今次特別d 我包車

到啦

可惜唔係收成期……

唯有食留多餐

豬豬師姐推介的o加喱飯餐, 先上沙拉

再黎o加喱飯, 好好食, o加喱充滿蘋果香

跟住行了上小山丘 + 避雨…

蘋果樹田

要走啦, 再見

作者: 合桃    時間: 2010-9-3 00:03
走時, 行過人家屋外的小田園

要乘巴士到弘前城了, 但雨下個不停

弘前城出年400年了,

城邊的一個運場, 一邊進行接力訓練 另一邊練跨欄, 唔知點解我企係度睇左好耐...

弘前站內

到達八戸…

今晚住站附近的 comfort

買了兩個蘋果, 兩個都好好食

P.S.
當晚晚餐是在八戸站東口對住的一間炭火燒肉店 --- 山椒
食的是青森縣產牛 一個set 都係好似 1300日元
牛肉好大碟 店員很NICE 說飯和湯可再添 而碟牛好食到之後我要追加多一碟
因無相機係身 手機又影唔到 所以同大家分享唔到

同埋由於雨勢關係, 有些地方是沒有拍照的, 請見諒

作者: LINUS    時間: 2010-9-3 00:51

多謝分享!!!!! 多謝明哥
作者: 合桃    時間: 2010-9-3 01:01

good! 支持 多謝你的支持
作者: kamkamkam    時間: 2010-9-3 02:28

行行重行行, 不經不覺已4點00分, 但我仍未行到銚子大滝, 便硬著頭皮做電波少年, 但行了一會兒仍沒有車, 內心焦急…. 終於有車啦, 是一對上了年紀的老夫婦, 截停後經過一輪”溝通”後, 車主願意車我到子丿 ... 好開心啊"有警察叔叔帶你周圍去""我諗冇咩人試過咁""
你係用日文同佢溝通?
作者: LINUS    時間: 2010-9-3 02:56
仙豆....????? 請問邊到買架?
作者: LINUS    時間: 2010-9-3 03:43

歡迎光臨 比思論壇 (http://asicrs.com/) Powered by Discuz! X2.5